Υπηρεσίες

Διατροφή πριν και μετά από επεμβάσεις παχυσαρκίας

 

 

Εάν ο τρόπος που επιλέξατε να σωθείτε από την νοσογόνο παχυσαρκία είναι η χειρουργική επέμβαση η επιλογή του σωστού εξειδικευμένου διατροφολόγου που θα σας κάνει τις απαραίτητες προεγχειρητικές και μετεγχειρητικές μετρήσεις ,που θα σας δώσει τις απαραίτητες συστάσεις και που θα σας παρακολουθεί είναι κυριολεκτικά ζήτημα «Υγείας»

 

 

 

Ως υπεύθυνη διατροφολόγος του κέντρου παχυσαρκίας της Euromedica Γενικής Κλινικής Θεσσαλονίκης στη διαιτολογική μας μονάδα Διά Τροφήν είμαστε σε θέση να παρακολουθούμε και να υποστηρίζουμε διατροφικά, με σοβαρότητα και ασφάλεια κάθε άτομο που έχει υποστεί βαριατρική επέμβαση.

 

 

Πριν την επέμβαση

Πριν την επέμβαση μέσω  ειδικών μετρήσεων και τεστ αξιολογούμε την κατάσταση υγείας των παχύσαρκων ασθενών. Λειτουργούμε από κοινού με τους άλλους επαγγελματίες υγείας δηλαδή:

  • τον χειρούργο,
  • τον αναισθησιολόγο,
  • τον καρδιολόγο,
  • τον ενδοκρινολόγο
  • και τον ψυχολόγο φροντίζοντας την αποκατάσταση της αρμονικής  θρέψης μετά την επέμβαση.

 

 

Μετά την επέμβαση

Αναλαμβάνουμε επομένως τον σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου πλάνου διατροφής, δίνοντας έμφαση στην εκπαίδευση του ασθενούς, στην εκμάθηση ενός νέου τρόπου διαχείρισης των διατροφικών του αναγκών και στην τροποποίηση του τρόπου ζωής μετεγχειρητικά. Τα παραπάνω εξασφαλίζουν ελάχιστες επιδράσεις στην ισορροπία μετάλλων, βιταμινών  και ιχνοστοιχείων με αποτέλεσμα την διατήρηση «της καλής υγείας» τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Δηλαδή η τριχόπτωση, η κόπωση, η αδυναμία άκρων, και η κατάθλιψη που συχνά παρατηρούνται σε ασθενείς μετά από επεμβάσεις βαριατρικής χειρουργικής σε εμάς αποφεύγονται ή αντιμετωπίζονται πάρα πολύ έγκαιρα.

 

 

 

 

 

line Διαιτολόγος θεσσαλονίκη Βιργινία Παπαεμμανουήλ