Άρθρα

Καλό το αποτέλεσμα της προσπάθειας αλλά... μπορώ να είμαι πάντα σε δίαιτα


Καλό το αποτέλεσμα της προσπάθειας αλλά μπορώ να είμαι πάντα σε δίαιτα;
 

Κατέβαλες μεγάλη προσπάθεια να χάσεις τα περιττά κιλά που σε βασάνιζαν και τώρα έχεις περάσει στην διαδικασία της «συντήρησης»;
 

Κάπου εδώ αρχίζεις λοιπόν να αναρωτιέσαι αν θα βρίσκεσαι συνεχώς σε διαδικασία «στέρησης» από το φαγητό για να καταφέρεις να διατηρήσεις τα κιλά που με τόσο κόπο έχεις χάσει.
 

Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να καταφέρεις να μπεις στη διαδικασία της δίαιτας και πόσο εύκολο είναι να βγεις από αυτή και να επιστρέψεις στις παλιές «κακές» σου συνήθειες.
 

Η λύση όμως δεν είναι να βρίσκεσαι συνεχώς σε εξαντλητικές δίαιτες για να διατηρήσεις τα κιλά σου… το μυστικό είναι μετά το πέρας της δίαιτας, και από την στιγμή που θα περάσεις στην συντήρηση, να υιοθετήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
 

Προσπάθησε λοιπόν να εφαρμόσεις όλα όσα έμαθες για την σωστή διατροφή και ένταξε στο πρόγραμμα σου κάποιου είδους άθλησης που θα σε ευχαριστεί, έτσι ώστε να κρατάς το σώμα σου σε εγρήγορση.
 

Ασφαλώς και μπορείς να απολαύσεις το γλυκό ή το φαγητό που επιθυμείς, χωρίς να νιώθεις τύψεις μετά… αρκεί την επόμενη μέρα να βάζεις φρένο και να επιστρέφεις στο πρόγραμμα σου. 

Συνήθως η μια παρασπονδία φέρνει την άλλη και καταλήγουμε σε έναν φαύλο κύκλο. Σημαντικό είναι επίσης να αποσυνδέσεις το φαγητό από την ψυχολογική σου κατάσταση. Προσπάθησε να ξεσπάσεις στο γυμναστήριο ή πήγαινε βόλτα με φίλους, αντί να στραφείς στο ψυγείο. Αν θυμάσαι αυτά τα μικρά μυστικά, θα παραμείνεις στα κιλά σου, χωρίς να χρειάζεται να είσαι συνεχώς σε δίαιτα.
 

Δε θέλει λοιπόν κόπο, θέλει τρόπο!

 

 

 

line Διαιτολόγος θεσσαλονίκη Βιργινία Παπαεμμανουήλ